Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Nisan, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Dantel Pasta

  Serbest çalışma olarak hazırladığım dantel motifli 6 kişilik pasta.. Sade ama pastel renklerin tonlarından oluşan pastayı yapmamda etkili olan bahar havası :) Bu pastayı hediye paketi yapacağım diye başlamışken bir anda başka bir meraktan kaynaklanan hevesle Dantel Pasta oluştu..

Topuklu Ayakkabı Pastası

Zeynep Hanım'a teşekkür amaçlı yapılan bir pasta modeli :)  İçerik tamamen bana bırakıldığı için ben de bir bayana özel objelerin bir arada olmasını istedim. Aynı makyaj pastasındaki gibi.. Elbise, bir demet gül buketi ve topuklu ayakkabından oluşan yaklaşık 17 kişilik pasta. Pandispanyası ve kreması çikolatalı olup kremasında bolca fıstık ve çikolata parçacıkları bulunuyor. Aynı diğer pastalardaki gibi :) Ama istenirse fıstık yerine mevsim meyveleri de konabilir. Çilek gibi mesela :)  Her şeyi ilk defa denediğim için ortaya çıkan şeker ojbeler beni çok mutlu ediyor :) Aynı bu ayakkabı gibi :)

Makyaj Pastası

Yine bir teşekkürler pastası. Bayanlara verileceği için tasarımını bana bıraktılar ve bu sefer de makyaj konseptli ürünler yapmak istedim. 12 kişilik pastada 1 fırça, 1 allık, 3lü far seti, mor oje, pembe ruj, 2 adet göz kalemi ve oje kartelasından oluşan çikolatalı bir pasta yaptım :) Pastanın yan taraflarını ise renkli allık ve pudralarla süsledim :) Artık böyle bri doğumgünü pastam olabilir :))

Anneler İçin

Canım Annem Anneler günü (13 mayıs 2012,  pazar ) yaklaşıyorken anneler için özel cupcakeler yapmak istedim. Özellikle cupcake süslerini.. Bu cupcakeleri yaparken has çikolata ile yapılan yabancı kaynaklardan bulduğum muffin tarifini kullanıyorum. Üstüne el olarak, sütlü ve siyah çikolatadan yapılan ganaj çikolata kullandım. (Resimdeki en üstteki katman ) Farklı renkte cupcake kağıtlarını da denemek istedim. Çikolatalı kekin kağıdını hem koyu kahverengi hem de pembe kullandım. Pembeyi ilk kullanışımdan dolayı nasıl duracağı konusunda tam kestiremedim ama piştikten sonra hoşuma gitti. Demek ki farklı renkteki kağıtları da deniyebilirim :) Süslemelere gelirsek, anneler için önemli parçaların bir arada olduğu bir kutu hazırlamak istedim.  Örnek kutum en aşağıda.. Herkesin yaratıcılığına kalmış bir durum :) Anne ve Çocukları Bebek :) Anasının Kuzusu Anasının Kuzusu Anasının Kuzusu

Cupcake Karnavalı

  Üstü beyaz çikolata ve krem beyaz peynir ile yapılmış ve gıda boyaları ile renklendirilmiş kreması ile cupcake karnavalı :)   Kremalı cupcakeleri yapmak hiç aklımın ucuna gelmemişti takii bir arkadaşımın siparişine kadar.. Çok süslü bir arkadaşına, yeni bebeklerinin doğum müjdesini aldıktan sonra tebrik etmek amaçlı ortaya çıktı bu güzelim cupcakeler.Cıvıl cıvıl, rengarenk ve olabildiğince süslü, pozitif enerjiyle yüklü bu cupcakeler yeni bebek bekleyen çifte hediye edildi :) Annem tatlı ve yemek konusunda ekstra tecrübeli olduğu için öncelikle ona sordum ve yaparız dedi. Kekin tarifi zaten hep yaptığımız tarif. Üstünü süslemek için bitter ve beyaz çikolata topları ile renkli mini top şekerlerden aldım. Bu topcuklar hanı ağızdayken takur tukur sesler çıkaran cinslerden değil :) Kremayla bir uyum içinde mideye giden cinslerden :)   Bitterci biri olarak beyaz ve sütlü çikolatalar bana ağır geldiği için ve çok şekerli tatlıları canım şeker çeksede ağır tadlarından hoşlanmadı