Ana içeriğe atla

Cupcake Karnavalı


Üstü beyaz çikolata ve krem beyaz peynir ile yapılmış ve gıda boyaları ile renklendirilmiş kreması ile cupcake karnavalı :) 
Kremalı cupcakeleri yapmak hiç aklımın ucuna gelmemişti takii bir arkadaşımın siparişine kadar..
Çok süslü bir arkadaşına, yeni bebeklerinin doğum müjdesini aldıktan sonra tebrik etmek amaçlı ortaya çıktı bu güzelim cupcakeler.Cıvıl cıvıl, rengarenk ve olabildiğince süslü, pozitif enerjiyle yüklü bu cupcakeler yeni bebek bekleyen çifte hediye edildi :)

Annem tatlı ve yemek konusunda ekstra tecrübeli olduğu için öncelikle ona sordum ve yaparız dedi. Kekin tarifi zaten hep yaptığımız tarif. Üstünü süslemek için bitter ve beyaz çikolata topları ile renkli mini top şekerlerden aldım. Bu topcuklar hanı ağızdayken takur tukur sesler çıkaran cinslerden değil :) Kremayla bir uyum içinde mideye giden cinslerden :) 
 Bitterci biri olarak beyaz ve sütlü çikolatalar bana ağır geldiği için ve çok şekerli tatlıları canım şeker çeksede ağır tadlarından hoşlanmadığım için krem beyaz peynir ile beyaz çikolatanın ağır şekerimsi tadını hafiflettik. Sonuş olarak hiç bu kadar rengarenk ve cıvıl cıvıl olacağını görsel olarak düşünememiştim. O resimlerde gördüğüm cupcakelerden daha güzel olduğunu görmek beni çok motive etti :) En alttaki son 2 cupcakeleri ise afiyetle yedim :)

Cupcake Karnavalından kısaca notlar ;
* Üstü beyaz çikolata ve krem beyaz peynir ile yapılmış ve gıda boyaları ile renklendirilmiş kremalar...
* Sarı ile renklendirilmiş krema gerçek portakal aromalıdır. (Çikolata sevenler için aromasız ya da farklı aroma alternatifleri de olabilir.)
* Yeşil ile renklendirilmiş krema ise tarçın aromalıdır. (Çikolata sevenler için aromasız ya da farklı aroma alternatifleri de olabilir.)
* Kahverenkli kremalı olanlar ise sadece bitter ve sütlü çikolata karışımıyla yapılmış kremadır. Beyaz krem peynir içermemektedir. Üstündeki beyaz ve siyah minik süsler çikolatadır. Renkli minik süsler, çiçek , ve kelebekler ise şekerdir.

* Alındığı vakit kremasından ötürü buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabından çıkartılıp yendiği vakit hafif serinliği ile tadındaki hafiflik lokum gibidir :) 

Herkese afiyet olsun :) 









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 Yaş şekersiz bebek pastası

G HARF PASTA

E harf pasta